Hamresanden strand

Her kan du velge om du vil slå deg ned i sanda, eller legge ut et teppe på gresset. Du finner rikelig med muligheter for skygge under store furutrær om du ønsker det. Hele strandområdet er ypperlig for barnefamilier, da det er forholdsvis grunt rundt hele Hamresanden. Stranda tilbyr også både fersk- og saltvann å bade i, og det er også bademuligheter for rullestolbrukere.

Tre kilometer med sandstrand

Stranda på Hamresanden tør vi å påstå at er en av Norges aller fineste strender. Hele tre kilometer med strand omkranser det flotte friarealet rett nedenfor Hamre Familiecamping. En liten trapp fører deg ned til badestranda, så om du glemmer noe oppe i hytta er veien kort for å hente det.

Turmuligheter

Hamresanden er et yndet turområde som utgjør et stort friluftsområde på i alt 98 mål, og en lengde på ca. 3 kilometer. Turen passer for både store og små, og er i stor grad tilrettelagt for rullestoler og barnevogner. Du kan selv velge om du vil starte i begynnelsen av strandkanten eller midt i løypa. Følger du strandstien vil du kunne gå langs hele stranda og ende opp der Topdalselva renner ut i sjøen.

Aktiviteter

På stranda finner du også en rekke aktivitetstilbud. Her finnes det tre beach-volley baner, fotballbane, iskiosk og lekeplass. Langs turstien er det også flere grillplasser som kan benyttes, samt en grillbu kalt ''Vennskapsbua''.

Galleri

Hamresanden på vinteren

Kristiansand er ikke bare sol og sommer. Hamresanden byr på gode turmuligheter i nydelige omgivelser også i vinterhalvåret. Gjennom vinteren er også Vaffelbua rett nedenfor campingen åpen hver Søndag fra 12.00 – 15.00 (så lenge været tillater det). Her kan du kjøpe vafler, toast og noe godt å drikke til turen din på stranda. På en god vinterdag kommer lokalbefolkningen til Hamresanden for å treffe nære og kjente i Vaffelbua, stå på skøyter på sjøen, eller grille i Vennskapsbua eller ved en av de andre grillplassene langs turstien. Ta med deg skøytene og bli med!

Planlegg ditt neste opphold på Hamresanden i dag!

Book din overnatting nå