Hamresanden Strand

Tre kilometer med sandstrand

Stranda på Hamresanden tør vi å påstå at er en av Norges aller fineste strender. Hele tre kilometer med strand omkranser det flotte friarealet rett nedenfor Hamre Familiecamping. En liten trapp fører deg ned til badestranda, så om du glemmer noe oppe i hytta er veien kort for å hente det.

Her kan du velge om du vil slå deg ned i sanda, eller legge ut et teppe på gresset. Du finner rikelig med muligheter for skygge under store furutrær om du ønsker det. Veldig fint for de som har med seg familiens yngste som kanskje trenger en lur i skyggen i løpet av strand-turen.

Hele strandområdet er ypperlig for barnefamilier, da det er forholdsvis grunt rundt hele Hamresanden. Vi kan også tilby både saltvann og ferskvann å bade i. På elvesida av Hamresanden er det også bademuligheter for rullestolbrukere.

Turområde

Hamresanden er et yndet turområde, som utgjør sammen med Fugløyna, Buøyna og Kolmila et stort friluftsområde på i alt 98 mål, og har en lengde på ca. tre kilometer. Turen passer for både store og små, og er i stor grad tilrettelagt for rullestoler og barnevogner. Du kan selv velge om du vil starte i begynnelsen av strandkanten eller midt i løypa. Følger du strandstien vil du kunne gå langs hele stranda og ende opp der Topdalselva renner ut i sjøen.

Aktiviteter på stranda

Nede på stranda finner du også en rekke aktivitetstilbud. Her finnes det tre beach-volley baner, en liten fotballbane, iskiosk og lekeplass. Langs med turstien er det også flere grillplasser som kan benyttes, samt et grillhus som kalles Vennskapsbua.

Kommer du til oss i vinterhalvåret er også Vaffelbua rett nedenfor campingen åpen hver Søndag kl. 12.00 – 15.00 (så lenge været tillater det). Her kan du kjøpe vafler og noe godt å drikke til turen din rundt stranda. Denne drives av dugnadsgjengen, Hamresandens Venner, hvor inntektene går til utbedring av stranda.

Copyright Hamre Familiecamping 2016 | All rights reserved | Design og utvikling av Egde Consulting